Financiële Planning


Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar u moet er wel goed op voorbereid zijn. Financiële planning brengt uitkomst, hiermee creëert u overzicht over wat u nodig heeft om uw wensen en ambities te realiseren.

Om u hierbij van dienst te kunnen zijn heeft Marjoleine Ooms-van Wijk van ons kantoor de opleiding tot Financieel Planner gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Ons kantoor is dan ook vanaf 1 juni 2013 aangesloten bij de Federatie Financiële Planners. Een keurmerk dat garant staat voor de kwaliteit van de aangesloten planners en biedt u zekerheid over de deskundigheid en objectiviteit van de adviseur.


Wat kunnen wij voor u betekenen:
Wij kunnen een financiële planning opstellen die u helpt bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. Uw inkomen, uitgaven en vermogen wordt met elkaar in verband gebracht en op een tijdlijn geplaatst. Daarbij u wegen uw persoonlijke omstandigheden mee, bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid?
Ook dient er rekening gehouden te worden met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico’s zitten, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Denk hierbij een arbeidsongeschiktheid en het verlies van uw partner.

In het adviestraject doorloopt u drie stappen:

Gesprekken: voor een persoonlijk financieel plan is informatie nodig. Tijdens dit gesprek kunt u vragen verwachten over: uw inkomenssituatie, vermogensopbouw, uitgaven, risico’s, uw wensen en ambities voor de nabije en verdere toekomt.

Financieel plan: na het verkrijgen van deze informatie wordt dit verwerkt in een rapportage. Die heeft de vorm van een op maat gesneden integraal financieel plan. Dit beschrijft uw huidige en toekomstige financiële situatie. En het maakt duidelijk wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

Financieel advies: aan de hand van het persoonlijk financieel plan wordt besproken de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Aansluitend wordt u geïnformeerd over concrete mogelijkheden om deze te realiseren.


Mocht uw interesse gewekt zijn neem dan contact op met Marjoleine Ooms-van Wijk om u verder te laten informeren over de mogelijkheden. Tel. 0165- 57 06 06 of per mail m.ooms@ooms-accountants.nl.